Recept för egen hårinpackning

Det är inte så svårt som det låter att göra sin egen högkvalitativa hårinpackning, och plånboken kommer definitivt att tacka dig. Dessutom kan det vara bra för ditt hår som slipper alla onödiga kemikalier, parfymer och andra tillsatser.

Det allra första steget innan du sätter igång är att tänka vilka brister ditt hår har nu och alltså vad hårinpackningen ska hjälpa ditt hår med. Är det torrt och risigt? Har du kluvna toppar? Är det för fett? Är det för platt och livlös, eller tvärtom frissigt och bångstyrigt? När du sedan vet vad du är ute efter kan du guida dig till rätt hårinpackningsingredienser genom ingredienslistan här nedan:

Solrosolja eller olivolja ger en vacker glans till håret samtidigt som det ger fukt till ett risigt och skadat hår. Det kan låta lite konstigt att ha olja i håret när man lägger så mycket tid på att hålla det rent och fettfritt, men faktum är att hårtvättning med schampo torkar ut håret och om man tvättar det allt för ofta blir det slitet. Dessutom kan daglig tvättning av håret leda till överproduktion av talg (fett) från hårbottnen som gör så att ditt hår blir fett fortare eftersom att hårbottnen försöker förhindra uttorkning. Att hjälpa till att återfukta ditt hår ordentligt ibland kan på så vis vara hjälpsamt för dig med fett hår.

Avokadon innehåller nyttiga fetter och rikligt med näring som kan göra ditt hår mycket gott. Därför kan du enkelt mosa en mogen avokado och använda den som ingrediens i en hårinpackning eller enskilt beroende på hur ditt hår mår. Avokado är liksom solros- och olivolja bra för dig med torrt och glanslöst hår och ger näring på djupet för ett friskt och vackert hårsvall!

Banan även det en höjdare när det kommer till uttorkat hår och innehåller liksom många andra frukter en hel del vitaminer och mineraler. Mosa med en gaffel och tillsätt i din alldeles egen superinpackning för extra näring och lenhet!

Öl – det kan låta konstigt att använda en alkoholhaltig dryck i sin hårinpackning med faktum är att öl bidrar till volym och är en bra källa till vitamin B, men detta gäller främst mörkare ölsorter. Vitamin B har länge varit känt för att vara bra för att stärka håret och förekommer därför oftast som en tillsatts i vårdande hårprodukter.

Honung är inte bara gott i maten utan kan även vara super för ditt hår i och med att det innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dessutom hjälper honungen till att bevara hårets fukt. Utöver allt detta innehåller honungen ämnen som verkar bakteriehämmande vilket kan vara bra för att hålla hårbottnen ren, lugn och glad. Vissa använder till och med honung utblandat med lite yoghurt eller vatten som ett schampo för att skona håret från de kemikalier som kan finnas i affärköpta hårvårdsprodukter.

Sammanfattning

  • Använd solrosolja och olivolja för att återfukta
  • Använd mosad avokado för fukt och näring
  • Tillsätt banan för rikligt med vitaminer och mineraler
  • Öl ger volym och innehåller vitamin B – perfekt för håret!
  • Honung innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter samt bakteriehämmande ämnen – bra för torrt och skadat hår samt verkar lindrande för en utsatt och irriterad hårbotten